Cilantro 10g din Egipt

Cilantro 10g din Egipt

Cilantro sau frunzele de coriandru sunt secretul savuros ale preparatelor care impresionează imediat după degustare. 

Produs indisponibil!
Ia legătura cu un specialist dacă vrei să afli când produsul revine pe stoc.Prin cumpărarea acestui produs se acordă până la 21 puncte de loialitate. Coșul dumneavoastră va totaliza 21 puncte care poate/pot fi schimbat(e) într-un cupon de 0,53 lei.


Alte denumiri: Coriander, Chinese Parsley, Cilantro, Fragrant Green, Japanese Parsley.

 

Coriandrul este unul dintre cele mai populare şi importante condimente, fiind folosit în întreaga lume, dar mai ales în bucătăriile thailandeze, indiene şi cele din Orientul Mijlociu. Îşi are originile în Sudul Europei, Nordul Africii şi Asia Centrală şi este folosit ca plantă aromatică şi medicinală de cel puţin 3000 de ani. Tot romanii au fost cei care l-au adus în Europa. Îl combinau cu oţet cu scopul de a obţine conservant  pentru cărnuri.

 

Toate părţile plantei de coriandru sunt comestibile. Seminţele sunt preferate pentru aroma lor dulce, cu o plăcută notă de citrice, iar frunzele sunt excepţionale atunci când sunt proaspete sau gătite foarte discret. Frunzele pot fi o companie remarcabilă a preparatelor din carne de pasăre sau peşte, a supelor, salatelor de crudităţi, vegetalelor, rețetelor pe bază de curry, a dressing-urilor sau maionezelor şi chiar a aluaturilor de pâini sau prăjituri. Seminţele pot fi adăugate atunci când se prepară cârnăciori sau pot fi utilizate la frecarea cărnurilor înainte de prăjire. Pisate sunt potrivite pentru limonadă şi băuturi calde cu alcool.

 

Cantitate/ linguriță (5 ml): 1,6 g semințe întregi; 2 g semințe măcinate.

 

Cantitate recomandată (pentru 500 g):

 

  • Carne roșie: 5 lingurițe semințe măcinate (25 ml)
  • Carne albă: 4 lingurițe semințe măcinate (20 ml)
  • Vegetale: 4 lingurițe semințe măcinate (20 ml)
  • Carbohidrați: 4 lingurițe semințe măcinate (20 ml)

 

Potrivit pentru: Salate asiatice, Preparate stir-fry, Reţete pe bază de curry, Supe şi Sosuri.


Compatibil cu: Busuioc, Curry, Mărar, Fenicul, Usturoi, Pătrunjel, Mentă, Lemongrass, Mirt Lămâios, Pandan (plantă aromatică ale cărei frunze sunt folosite în foarte multe preparate din sudul Asiei).


Scrieți-vă părerea

Cilantro 10g din Egipt

Cilantro 10g din Egipt

Cilantro sau frunzele de coriandru sunt secretul savuros ale preparatelor care impresionează imediat după degustare. 

Scrieți-vă părerea


Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.