Măciș 20g din Costarica

Măciș 20g din Costarica

Măcișul este hăinuța Nucșoarei. Cu o fire protectoare și cu un gust dulceag îngrijește cu delicatețe cărnița de vițel. Sosurile devin inedite și fructele de mare sunt nerăbdătoare să-l cunoască! 

6,15 lei




Prin cumpărarea acestui produs se acordă până la 12 puncte de loialitate. Coșul dumneavoastră va totaliza 12 puncte care poate/pot fi schimbat(e) într-un cupon de 0,30 lei.


Alte denumiri: Muskat, Javitri, Javentri.

 

Măcișul este obţinut din nucşoară şi reprezintă partea care acoperă seminţele. În timp ce nucşoara este folosită pentru a produce aroma puternică de alune/nucă, măcișul este utilizat atunci când se doreşte un plus de savoare pentru diverse mâncăruri uşoare.

 

Gustul măcișului poate fi cel mai bine descris ca fiind asemănător şofranului, cu o plăcută aromă de portocale. Poţi folosi măcișul pentru a îmbogăţi o mare varietate de preparate culinare, inclusiv carne de pui cu portocale, varză de Bruxelles sote, muguri de bambus albit, fasole păstăi, supe, fripturi mai aromate sau Piney.

 

Măcișul poate fi folosit şi la preparatele din carne conservată, reuşind să le facă mai delicioase, cu o uşoară notă florală. Deoarece are o uşoară aromă de alune/nuci, poate fi folosit şi pentru a completa aromele deserturilor. Încearcă ceva nou şi diferit precum măcișul şi poţi fi sigur că toate preparatele tale vor surprinde întotdeauna.

 

Cantitate/ linguriță (5 ml): 2,3 g măcinat.

 

Cantitate recomandată (pentru 500 g):

 

  • Carne roșie: 1½ linguriță măcinat (7 ml)
  • Carne albă: 1 linguriță măcinat (5 ml)
  • Vegetale: 3/4 linguriță măcinat (4 ml)
  • Carbohidrați: 3/4 linguriță măcinat (4 ml)


Compatibil cu: Cuișoare, Boia, Piper, Ghimbir, Cardamom, Vanilie, Scorțișoară, Cardamom Negru, Coriandru, Chimen, Chimion, Fenicul, Șofran.

 

Potrivit pentru: Fructe de mare înainte de fierbere sau prăjire, Sosuri, Carne de vițel, Plăcinte, Pește, Haggis, Muraturi, Omlete, Curry-uri, Ceai, Piure de cartofi.

Scrieți-vă părerea

Măciș 20g din Costarica

Măciș 20g din Costarica

Măcișul este hăinuța Nucșoarei. Cu o fire protectoare și cu un gust dulceag îngrijește cu delicatețe cărnița de vițel. Sosurile devin inedite și fructele de mare sunt nerăbdătoare să-l cunoască! 

Scrieți-vă părerea


Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.