Pui Fript Marocan

Mirodenii:

câteva Foi de Dafin

1/1-2 linguriță Harissa

1/1-2 linguriță Scorțișoară măcinată

1/2 linguriță Chimion măcinat

Sare și Piper Negru măcinat, după gust

 

Alte ingrediente:

1 pui de aproximativ 1.5 kg
2-4 lingurițe de ulei aromatic cu condimente
2 lingurițe de miere organică
2 lingurițe bulion de roșii
4 lingurițe suc de lămâie
150 ml supă de pui
25 g/ 2 lingurițe unt
1 ceapă, tocată
1 cățel de usturoi, zdrobit
225 g fructe uscate, înmuiate peste noapte în apă
25 g miez de migdale, tocate mărunt


Prepară umplutura. Topește untul într-o cratiță. Adaugă ceapa și usturoiul și gătește la foc mic pentru 5 minute. Adaugă scorțișoara măcinată și chimionul și mai gătește încă 2 minute în timp ce amesteci.

 

Scurge fructele uscate, toază-le mare și adaugă-le la umplutură împreună cu migdalele. Adaugă sare și piper și mai gătește 2 minute. Răstoarnă umplutura într-un castron și lasă să se răcească.

 

Preîncălzește cuptorul la  200˚C. Umple gâtul puiului cu amestecul de fructe, păstrând surplusul de amestec. Unge puiul cu uleiul aromatic. Pune puiul în tavă, adaugă frunzele de laur și coace pentru o oră, înmuindu-l ocazional cu sucul propriu.

 

Pune puiul pe o planșetă de tăiat. Scurge grăsimea în exces din tavă. Sărează după gust. Adu la fierbere, dă focul mic și lasă la foc mic 2 minute, amestecând continuu. Între timp, reîncălzește excesul de umplutură. Taie puiul, toarnă sosul într-un castron mic și servește puiul împreună cu umplutura.

 

Sfatul Bucătarului: Dacă nu îți plac amestecurile de fructe uscate, folosește un singur fel de fructe uscate, precum caisele. 
Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.