Vițel în Guinness cu Sos de Muștar și Hrean

Mirodenii:
6 boabe de Ienupăr ușor zdrobite

2 Foi de Dafin

Sare și Piper Negru măcinat

 

Alte ingrediente:

 1 linguriță ulei de măsline
675 g carne de vițel, tăiată cubulețe
3 cepe, tăiate felii
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 linguriță făină
1 linguriță muștar pulbere
400 ml Guinness
2 linguriță sirop de arțar
2 lingurițe oțet balsamic

175 g/ grăsime de vită, fâșii
2 lingurițe sos de hrean

 

Preîncălzește cuptorul la 180˚C. Încinge uleiul într-o caserolă. Frige carnea, câteva bucățele odată, până când se face maronie. Scoate bucățile prăjite pe o farfurie. Adaugă cepele, cu puțin ulei suplimentar dacă este cazul. Gătește, amestecând, pentru aproximativ 5 minute. Adaugă usturoiul, apoi repuneți carnea în tigaie.

 

Amestecă muștarul și făina într-un castronaș, presară deasupra cărnii și amestecă bine până când făina a fost absorbită. Adaugă boabele de ienupăr și foi de dafin, amestecând cu zahărul, Guiness și oțet. Pune suficientă apă pentru a acoperi carnea, condimentează cu sare și piper și adu la fierbere.

 

Acoperă și transferă caserola în cuptor pentru 2 ore, 2 ore și jumătate, până când vițelul devine fraged. Amestecă ocazional și mai adaugă apă dacă este necesar.

 

Cu aproximativ 20 minute înainte de terminarea timpului de gătit, prepară găluștele. Cerne făină și muștar într-un castron, condimentează cu sare și piper și adaugă grăsimea de vită. Adaugă sosul de hrean și suficientă apă pentru a forma o cocă moale. Cu mâinile date prin făină formează șase găluște. Plasează-le cu grijă peste carnea de vițel. Reintroduce caserola în cuptor și mai lasă la copt pentru 15 minute, până când găluștele sunt crescute și rumenite.

 

Servește pe loc.






Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.