Pui cu 40 de Căței de Usturoi

Mirodenii:
 Rămurele de Rozmarin

Sare și Piper Negru măcinat, după gust

 

Alte ingrediente:

1/2 lămâie
1 pui de 1.5-1.75 kg
4 sau 5 căpățâni de usturoi
4 lingurițe de ulei de măsline
bob fiert și ceapă verde pentru servire

 

Preîncălzește cuptorul la 190˚C. Pune jumătatea de lămâie și rămurelele de rozmarin în pui. Separă 3-4 căpățâni de usturoi în căței și decojiți numai pielița albă. Taie capul cățelului de usturoi.

 

Încingeți uleiul într-o cratiță mare. Adaugă puiul, întorcându-l în cratiță pentru a fi complet acoperit de ulei. Condimentează cu sare și piper și adaugă tot usturoiul.

 

Acoperă cu folie pentru a păstra aroma și aburul. Coace pentru aproximativ 1 oră. Servește puiul cu usturoi cu garnitură de bob fiert și ceapă verde.




Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.