Chilli con Carne cu Fasole Neagră

Mirodenii:

1 Chili, fără semințe, tocat mărunt
1 linguriță Paprika
2 linguriță Chimion măcinat
2 linguriță Coriandru măcinat
2 lingurițe frunze proaspete de Coriandru

Sare și Piper Negru după gust


Alte ingrediente:

225 g de fasole neagră uscată
500 g carne friptă la oală
2 lingurițe ulei
2 cepe, tocate
1 cățel de usturoi, zdrobit
1 chili, fără semințe, tocat mărunt
400 g roșii bucăți în conservă
300 ml supă de vită
4 lingurițe de chili măcinat
1 linguriță sos iute de piper
1 ardei roșu proaspăt, fără semințe, tocat
orez fiert, pentru servire

 

Pune fasolea într-o cratiță. Adaugă apă până se acoperă, adu la fierbere și fierbe la foc iute pentru 10-15 minute. Scurge, varsă fasolea într-un castron curat, acoperă cu apă rece și las-o la înmuiat peste noapte.

 

Preîncălzește cuptorul la 150˚C. Taie carnea cubulețe mici. Încinge uleiul într-o tigaie mare. Adaugă ceapa, usturoiul și chili și frige la foc mic 5 minute. Cu o spumieră, transferă mixtura pe o farfurie.

 

Crește flacăra și gătește carnea până devine aurie, apoi adaugă paprika, chimionul și coriandrul măcinat.

 

Pune și  roșiile, supa, chili și sosul iute de piper. Adu la fierbere, acoperă și continuați la cuptor pentru 2 ore. Amestecă ocazional și adaugă apă dacă este necesar pentru a preveni uscarea.

 

Condimentează cu sare și piper. Bagă din nou la cuptor și mai coace pentru 30 de minute, până când carnea și fasolea sunt fragede. Presară coriandru și servește cu orez.






Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.