Korma cu Legume

Mirodenii:

 1 linguriță Chimion măcinat
1 linguriță Coriandru măcinat
6 păstăi de Cardamom
5 cm Scorțișoară băț
1 linguriță Turmeric măcinat
1 Chili Roșu proaspăt, curățat de semințe și tocat fin
1 linguriță Garam Masala
Sare și Piper Negru măcinat
rămurele proaspete de Coriandru, pentru ornare


Alte ingrediente:

1 cartof, curățat și tăiat cubulețe de 2 cm
1 vânătă mică
115 g ciuperci shitake, tăiate gros
115 g fasole verde păstăi, tăiate la 2.5 cm lungime
4 lingurițe iaurt natural
150 ml smântână grasă
lipie poppadum pentru servire

 

Topește untul într-o tigaie cu fund gros. Adaugă ceapa și gătește pentru 15 minute. Adaugă usturoiul și ghimbirul și continuă pentru 2 minute, apoi adaugă amestecând chimionul, coriandrul, cardamomul, bățul de scorțișoară, turmericul și chili. Gătește pentru 30 de secunde, amestecând în continuu.


Adaugă cartoful, vânăta, ciupercile și aproximativ 175 ml apă. Acoperă tigaia, adu la fierbere, apoi dă focul mic și lasă să fiarbă înăbușit pentru 15 minute. Adaugă fasolea și lasă fără capac 5 minute.


Cu o spumieră scoate legumele pe o farfurie încălzită și păstrează-le căldura. Dă lichidul în clocot până scade puțin. Toarnă sosul peste legume și amestecă cu iaurt, smântână, garam masala și condimentează cu sare și piper.

 

Servește cu lipie poppadum.





Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.