Cartof Dulce Glazurat cu Ghimbir și Ienibahar

Mirodenii:
 2 lingurițe de Ienibahar măcinat

1 linguriță Ghimbir măcinat
Sare și Chili Cayenne
2 lingurițe de Cimbru mărunțit, plus câteva rămurele pentru ornare


Alte ingrediente:

900 g cartofi dulci
50 g unt
3 lingurițe ulei
2 căței usturoi, zdrobiți
2 tulpini de ghimbir, tocat mărunt


 

Curăță cartofii dulci și taie-i în cubulețe de 1 cm. Topește untul într-o tigaie mare. Adaugă cartofii tăiați cubulețe și prăjește-i aproximativ 10 minute, amestecând frecvent până se înmoaie.

 

 

Adaugă și amestecă usturoiul, ghimbirul și ienibaharul. Continuă să amesteci pe foc încă 5 minute. Adaugă ghimbir măcinat, sarea, piper Cayenne din belșug și cimbrul. Amestecă pentru încă 1-2 minute, apoi servește cu rămurele de cimbru împrăștiate deasupra.

 

 

Sfatul Bucătarului: Anumiți cartofi dulci au pulpa albă și alții galbenă. Cu toate că au același gust, varietatea cu pulpa galbenă este mai colorată și mai atractivă vizual.






Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.