Focaccia cu Piper Verde și Sare

Mirodenii:
 1/2 linguriță de Sare

2 lingurițe de Piper Verde zdrobit ușor

4 lingurițe de Sare Grunjoasă, pentru glazură

Busuioc pentru ornare

 

Alte ingrediente:
350g făină cu granulație mare
2 lingurițe de drojdie uscată

1½ linguriță ulei de măsline extra-virgin
aproximativ 250 ml apă fierbinte


Cerne făina și sarea într-un castron. Amestecă drojdia și piperul verde zdrobit. Fă o adâncitură în centru și amestecă o linguriță de ulei de măsline și suficientă apă caldă pentru a forma o cocă moale.

 

Răstoarnă coca pe o suprafață presărată cu făină și frământă pentru aproximativ 10 minute până când coca devine elastică. Pune coca într-un castron curat, uns cu ulei, acoperă cu o folie de plastic și lasă-l într-un loc cald până când crește dublându-și volumul.

 

Răstornă coca pe o suprafață presărată cu făină și frământ-o ușor 2-3 minute. Pune o foaie de hârtie de copt unsă cu ulei pe masă și presară coca într-o formă ovală plată. Acoperă cu o cârpă curată și lasă la dospit 30 de minute.

 

Preîncălzește cuptorul la 190˚C. Fă câteva adâncituri cu degetele în suprafața cocii. Stropește coca cu uleiul rămas, apoi presară sarea. Coace focaccia 25-30 de minute până când devine ușor aurie. Presară cu busuioc și servește-o caldă.

 

Sfatul Bucătarului: În loc de o singură focaccia mare, poți diviza coca în două, trei sau patru bucăți mai mici.

Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.