Chifle Chelsea

Mirodenii:

1 linguriță Scorțișoară măcinată
1/2 linguriță Nucșoară măcinată
1/4 linguriță Cuișoare măcinate

 

Alte ingrediente:

 50 g unt nesărat, înmuiat
50 g zahăr brun
115 g mix de fructe uscate
225 g făină albă cu granulație mare
2 lingurițe drojdie
1 linguriță zahăr caster (zahăr tos măcinat)
1/2 linguriță sare
25 g–2 lingurițe unt nesărat, înmuiat
120 ml lapte cald
1 ou, bătut
75 g zahăr pudră, pentru glazură


Unge o tavă pătrată pentru prăjituri, de 18 cm. Cerne făina într-un bol. Amestecă cu drojdia, zahărul caster și sarea. Amestecă untul până când aluatul are consistența fărâmiturilor de pâine, apoi fă o adâncitură în centru și toarnă laptele și oul bătut.

 

Bate viguros amestecul pentru a obține o cocă moale.

Frământă coca pe o suprafață presărată cu făină pentru 10-15 minute, până când devine moale. Pune coca într-un castron curat, uns cu ulei, acoperă cu o folie de plastic și lasă-l într-un loc cald până când crește dublându-și volumul.

 

Răstoarnă coca pe o suprafață presărată cu făină. Frământ-o ușor și întinde-o în forma unui dreptunghi de aproximativ 30x23cm.

 

Întinde untul înmuiat pe suprafața cocii, presară zahărul brun, fructele uscate, scorțișoara, nucșoara și cuișoarele măcinate. Rulează pe latura lungă și apoi taie pentru a obține 9 bucăți. Pune bucățile în tava pregătită, cu latura tăiată în sus. Acoperă cu o folie curată, unsă ușor și lasă într-un loc cald 45 minute până când chiflele cresc.

 

Preîncălzește cuptorul la 190˚C. Coace chiflele 30 de minute până când devin aurii. Lasă-le la răcit în tavă 10 minute, apoi transferă-le într-o tavă pe un grătar pentru a se răci. Amestecă zahărul pudră cu apă pentru a crea o glazură fină și ungeți chiflele cu aceasta. Separă chiflele pentru a le servi.

 

Sfatul Bucătarului: Nu încerca să grăbești procesul de creștere crescând temperatura, punând coca într-un cuptor încins sau similar. Căldura excesivă va omorî drojdia.

Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.