Prăjiturele cu Lămâie și Mac

Mirodenii:

40g semințe de Mac

 

Alte ingrediente:

 115 g unt, înmuiat
175 g zahăr caster (zahăr tos măcinat)
2 ouă, bătute
coajă rasă fin de la o lămâie
175 g făină de patiserie, cernută
4 lingurițe lapte
sucul unei lămâi
115 g zahăr tos
coajă rasă de lămâie, pentru ornare


Preîncălzește cuptorul la 180˚C. Unge o tavă de 23x18 cm și aproximativ 2.5 cm adâncime. Tapeteaz-o cu hârtie de copt neaderentă. Macină semințele de mac cu o râșniță de cafea sau pune-le între 2 foi de hârtie și zdrobește-le prin rularea făcălețului pe deasupra.

 

Bate untul și zahărul într-un bol până cînd compoziția devine aerată și moale. Adaugă treptat ouăle prin batere. Presărați coaja rasă de lămâie. Adaugă făina, alternând cu laptele, apoi semințele de mac.

 

Pune compoziția rezultată cu o lingură în tavă și netezește suprafața. Coace 45 minute până când prăjitura a crescut și este ușor aurie.

 

În timp ce prăjitura se coace, amestecă zahărul și sucul de lamâie într-un bol. Scoate tava din cuptor și toarnă uniform sucul pe toată suprafața prăjiturii.

 

Lasă prăjitura în tavă până când se răcește complet, apoi taiaț în romburi sau pătrate și decorează cu fâșiuțe de coajă de lămâie.

 

Sfatul Bucătarului: Dacă încălzești lămâia la microunde câteva secunde pe setarea High, vei obține mai mult suc.

Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.