Cartofi Copți cu Rozmarin

Mirodenii:

1 linguriță de Sare

1/8 linguriță de Piper Negru

1/2 linguriță de Rozmarin

 

Alte ingrediente:

1 ceapă medie, tăiată subțire
1 linguriță ulei măsline
3 căței de usturoi, tocați
4 cartofi de copt, mari, curățați și tăiați cubulețe
1/8 linguriță coajă de lămâie, rasă
2 căni brânză rasă
1/4 cană pesmet
1 linguriță unt sau margarină, topit (ă)


Încinge uleiul într-o cratiță mare, la foc mediu. Adaugă ceapa și frigeți 5 minute amestecând ocazional. Adaugă usturoiul și frige încă 1 minut. Adaugă și amestecă cartofii, sarea, piperul și coaja rasă de lămâie. Ia de pe foc.

 

Întinde jumătate din compoziție într-o tavă de 25x25 cm, unsă. Presară o cană de brânză rasă. Pune restul de compoziție deasupra. Pune restul de brânză deasupra. Amestecă pesmetul, untul și rozmarinul într-un castron mic și presară peste brânză.

 

Acoperă și coace în cuptorul preîncălzit la 400F pentru 40 minute. Descoperă tava și coace încă 20 minute până când culoarea devine aurie.





Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.