Bavareze de Ciocolată cu Mentă

Mirodenii:

1 Păstaie de Vanilie

 

Alte ingrediente:

  • 3 căni de fulgi de ciocolată cu lapte
  • 30 g ciocolată amară, tocată
  • 1 linguriță unt
  • 1 conservă de 250 g lapte condensat îndulcit
  • 1½ linguriță mentă

 

Rade o păstaie de vanilie. Tapetează cu unt un platou de 25x25 cm.

 

Într-o tigaie medie pusă pe foc scăzut amestecă fulgii de ciocolată cu lapte, ciocolată amară și untul. Adaugă menta și vanilia. Încălzește până la topire, amestecând ocazional. Ia de pe foc și adaugă laptele condensat, amestecând.

 

Bate amestecul cu mixerul la viteză redusă 1 minut, apoi 1 minut la viteză mare. Răcește amestecul 15 minute, bătându-l de mână la fiecare 5 minute. Bate din nou amestecul cu mixerul electric pentru 2 minute. Toarnă în cratița pregătită și răcește până când amestecul se întărește. Taie în pătrățele de 1 cm.




Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.