Cârnați Chorizo cu Cimbru și Pesmet

Mirodenii:

4 1/2 lingurițe de Cimbru uscat

1 linguriță de Rozmarin

1 linguriță  Paprika Spaniolă

1 linguriță de Chili mediu-iute

 

Mirodenii pentru pesmet:

1 linguriță de Cimbru 

1 linguriță de Pătrunjel

 

Alte ingrediente:

1 cană de pesmet proaspăt (făcut din pâine de o zi)
1 cățel de usturoi, tocat mărunt
1/2 ceapă roșie, tocată mărunt
1 linguriță coajă rasă de lămâie
2 lingurițe ulei măsline
2 lingurițe ulei măsline
1 ceapă roșie, tocată
2 căței de usturoi, tocați
1 ardei gras roșu, tocat
4 cârnați chorizo, tăiați felii
2 fileuri anșoa, tocate
1 conservă 400 ml roșii tocate
125 g fasole boabe gătită, scursă
125 g fasole neagră gătită, scursă
250 ml vin roșu sec


Preîncălzește cuptorul la 200˚C. Întinde pesmetul pe o foaie de hârtie de copt, presară usturoiul, ceapa, cimbrul, pătrunjelul și coaja de lămâie și stropiți cu ulei de măsline. Pentru a fi crocant, pesmetul trebuie să fie scăldat în ulei. Coace 5 minute până când devine crocant si auriu. Rezultă aproximativ o cană de pesmet.

 

Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu. Sotează ceapa până devine transparentă, apoi adaugă usturoiul și ardeiul roșu; sotează 2 minute. Adaugă chorizo și sotează până devine maroniu. Adaugă anșoa, roșiile, fasolea boabe, fasolea neagră, vinul, cimbrul, rozmarinul, paprika spaniolă și pulberea de chili. Dă focul mic și gătește 25 minute neacoperit.

 

Pune mâncarea în castroane adânci și acoperă cu pesmet.





Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.