Negrese Condimentate

Mirodenii:

1 linguriță Vanilie

1/2 lingurițe de Anason Stelat măcinat

1/4 linguriță de Chili

 

Alte ingrediente:

150 ml unt nesărat
225 g ciocolată neagră, ruptă bucăți
250 ml zahăr brun de trestie
3 lingurițe semințe de pin
2 ouă întregi
1 gălbenuș de ou
150 g făină


Preîncălzește cuptorul la 180˚C și tapetează o tavă pătrată de 20 cm cu hârtie pergamentată. Topește untul și 200 g de ciocolată neagră într-un castron de sticlă încălzit la bain-marie. Amestecă ocazional până la topire, apoi ia de pe foc.


Amestecă zahărul, semințele de pin, vanilia, anasonul stelat, pudra de chili și cele 25 g de ciocolată rămasă până la omogenizare. Adaugă ouăle și cerne făina deasupra, amestecând bine. Toarnă compoziția în tava pregătită anterior și coace 35 de minute. Lasă să se răcească complet în tavă deasupra unui grătar înainte de a întoarce tava și a scoate prăjitura.


Taie prăjitura în pătrățele pentru servire.




Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.