Dolmade cu Anason, Dovleac și Orz

Mirodenii:

1 linguriță de Anason măcinat

Sare și Piper Negru proaspăt măcinat, după gust

 

Alte ingrediente:

625 g dovleac de copt, decojit, tăiat cubulețe de 1 cm, fripte
250 ml orz copt
50 ml frunze de pătrunjel
2 lingurițe mentă proaspăt tocată
2 lingurițe semințe de pin, prăjite
coajă rasă și sucul unei lămâi
25 foi de viță în saramură, clătite și uscat


Într-un castron, amestecă dovleacul, orezul, menta, semințele de pin, anasonul, coaja de lămâie și sucul de lămâie. Condimentează cu sare și piper. Pune o foaie de viță pe masă cu vinișoarele în sus și pune 1-2 lingurițe din umplutură. Împăturește și pune pe o farfurie cu zona de închidere în jos. Repetă. Refrigerează sărmăluțele cel puțin o oră înainte de servire.

 

Variantă: În locul foilor de viță se poate folosi hârtie vietnameză de orez.





Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.