Pateu de Porc cu Piper Roz

Mirodenii:

1 linguriță de Sare
2 linguriță Piper Roz
1/2 linguriță Boabe de Ienupăr
1 linguriță de Piper Roz, zdrobit ușor

 

Alte ingrediente:

1 kg burtă de porc
2-4 căni ulei de măsline
1 linguriță de piper roz, zdrobit ușor
ciabatta prăjită felii subțiri
marinadă
2 cepe, zdrobite
2 căței de usturoi, zdrobiți
2 felii de lămâie
2 lingurițe ulei de măsline


Pune toate ingredientele marinadei într-o pungă de plastic cu închidere etanșă și scutur-o pentru a le amesteca. Taie burta de porc în 2-3 bucăți și bagă-le în marinadă. Refrigerează pentru 1-2 zile.

 

Preîncălzește cuptorul la 110˚C. Scoate bucățile de carne din marinadă, curăță condimentele. Într-o cratiță adâncă scufundă carnea în ulei de măsline, cu partea grasă în sus. Acoperă cu folie și coace 4-5 ore până când carnea se desface bucăți.

 

Scoate din cuptor și lasă să se răcească.

 

După ce s-a răcit, scoate carnea din ulei, păstrând uleiul. Cu mâinile, separă carnea de grăsime. Într-un castron amestecă carnea, 3-4 lingurițe de ulei și piperul roz. Comprimă amestecul în două castroane de bulion mai mari și presară deasupra piper roz.

 

Servește cu ciabatta, pâine prăjită sau lavash.





Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.