Melanzane alla Parmigiana

Mirodenii:

2 lingurițe de Oregano Mejicano

Sare după gust

 

Alte ingrediente:

3 vinete medii, aproximativ 900 g
160 ml ulei de măsline, de calitate
1 ceapă mare, curățată și tocată mărunt
2 căței de usturoi, curățați și tocați mărunt
570 ml pastă de tomate
semințe de pin prăjite și parmezan, pentru ornare


Preîncălzește cuptorul la 180˚C. Taie vinetele în felii de 2 cm. Întinde-le într-o strecurătoare, presară cu sare și lasă-le la scurs 30 de minute.


Încalzește 1 linguriță de ulei și frige ușor ceapa și usturoiul 15 minute. Ia de pe foc și amestecă cu oregano și pasta de roșii.

Clătește feliile de vinete și uscă-le. Într-o cratiță largă încingeți 2-3 lingurițe de ulei și frige câteva felii 2 minute pe fiecare parte. Uscă bine pe un șervet de hârtie. Repetă procesul.

 

Întinde o treime din sos într-o tavă, pune un strat de vinete, un strat de sos, încă un strat de vinete și acoperă cu restul de sos.

Dă la cuptor și coace 50 de minute, până când sunt moi și aurii. Presară deasupra semințe de pin și parmezan proaspăt.





Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.