Tocăniță de vită - Carbonnade

Mirodenii:

amestec Bouquet Garni
Sare și Piper

 

Alte ingrediente:

3 linguri ulei de gătit
1 kg carne de vită, fiartă și tăiată cubulețe
4 cepe mari, tăiate felii
2 căței de usturoi, zdrobiți
2 linguri de zahăr brun nerafinat
1 lingură oțet din vin
2 linguri de făină
2 căni de bere


Încălziește 2 linguri de ulei într-o oală de supă. Prăjește ușor carnea pe toate părțile, presară sare și piper. Scoate carnea și sucul din oală și pune-le deoparte. Încinge restul de ulei și adaugă ceapa. Sotează 15 minute la foc mic, amestecând continuu.

 

Adaugă usturoiul, zahărul și oțetul și mai amestecă 2 minute la foc mic. Presară făina deasupra cepei și amestecă. Pune din nou carnea în oală, toarnă berea și amestecul Bouquet Garni.

 

Acoperă și fierbe înăbușit 2 ore. Condimentează cu sare și piper, după gust, și scoate amestecul Bouquet Garni înainte de servire.

 

Servește fierbinte, pe pat de orez, paste sau cartofi.





Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.