Paste Bolognese

Mirodenii:

1 linguriță de Amestec Italian
Sare și Piper negru proaspăt măcinat
1 linguriță amestec Smoky Ragu 

 

Alte ingrediente:

1/4 cană de ulei de măsline extra-virgin
1 ceapă medie, tăiată cubulețe mici
1 morcov, tăiat cubulețe mici
1 tulpină de țelină, tăiată cubulețe mici
100 g pancetta, tăiată cubulețe mici
250 g carne de vită tocată
250 g carne de vițel tocată
125 g carne de porc, tocată
2 căței mari de usturoi, tocați
1/4 cană vin alb sec
o conservă de 500 g de roșii italienești decojite, fără sâmburi și tocate fin – se păstrează sucul
1 cană de supă de pui
1/4 cană smântână grasă
1 kg de penne rigate
parmezan, proaspăt ras, pentru servire


Încinge o lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare și grea. Adaugă ceapa, morcovul, țelina și pancetta și gătește la foc mediu amestecând ocazional până când legumele sunt făcute, aproximativ 8 minute. Pune rezultatul într-un castron.

 

Adaugă cele 3 linguri de ulei de măsline rămase în tigaie și încinge uleiul. Adaugă vita, vițelul, porcul și gătește la foc iute aproximativ 5 minute. Adaugă legumele. Adaugă usturoiul și continuă la foc rapid 1 minut. Adaugă vinul și continuă la foc redus 8 minute până aproape de evaporare.

 

Amestecă roșiile și sucul de roșii, supa de pui, cimbrul, Amestecul Italian, Smoky Ragu și o foile de dafin. Adaugă sare și piper din belșug și adu totul la fierbere la foc iute. Acoperă parțial și lasă la foc mic 1 oră. Scoate frunza de laur. Amestecă smântâna și continuă până când totul este încălzit uniform.

 

Într-o oală mare cu apă sărată la fierbere adaugă pastele până devin al dente. Scurge, pune înapoi în cratiță pastele și pune sosul deasupra. Servește pastele în boluri adânci, având parmezanul la îndemână.





Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.