Somon Fript Thailandez

Pentru pește

 

Mirodenii:

3-4 lingurițe de amestec Thailandez cu 7 mirodenii

 

Alte ingrediente:

fileuri de somon de 200 g, cu piele

 

Pentru sos

 6 linguri de oțet din orez
3 linguri de sos de soia
2 linguri de ulei de susan
2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
1 lingură de ghimbir curățat, proaspăt tocat
1 lingură de zahăr
 

Pentru orez:

1 lingură unt
1 cană de orez basmati
1 cană de apă
2/3 cană de lapte de cocos conservat, neîndulcit
2 linguri de ulei  vegetal

 

Pentru somon: Pune fileurile cu pielea în jos pe o hârtie de copt. Presară amestec Thailandez cu 7 mirodenii pe fiecare fileu. Acoperă cu o folie de plastic și pune la rece peste noapte.

 

Pentru sos: Amestecă oțetul cu următoarele 5 ingrediente într-un castron mic. Topește untul într-o tigaie solidă, la foc mediu. Adaugă orezul și soteză până când devine opac. Amestecă o cană de apă și laptele de cocos și adu la fierbere. Acoperă și lasă focul mic pentru 18 minute. Condimentează după gust cu sare și piper.

 

Între timp, încălzește uleiul într-o tigaie solidă, la foc mediu. Adaugă fileurile de somon, cu partea cărnoasă în jos. Frige până devin crocante, aproximativ 3 minute. Întoarce fileurile și repetă. Pune orezul pe farfurii, împărțind egal. Pune deasupra fiecărei porții un fileu de somon, apoi amestecul Thailandez cu 7 mirodenii. Tornă sosul împrejur și servește imediat.

 

 




Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.