Ciuperci Tikka Masala

Mirodenii:

3/4 lingură de Semințe de Chimion
2 lingurițe de pastă de usturoi și Ghimbir

2 linguri de frunze uscate de Schinduf


Alte ingrediente:

2 linguri de smântână grasă
2 linguri ulei vegetal
1 ceapă mare, pisată

3 roșii medii, coapte, făcute piure


Pentru legume

 

Mirodenii:

 
Alte ingrediente:
1/4 cană de iaurt grecesc sau iaurt strecurat
1 linguriță de ulei
15 ciuperci albe
1 ardei gras roșu sau verde, tăiat cubulețe

Încinge uleiul într-un wok și adaugă chimionul. Când acestea încep să sfârâie, adaugă ceapa. Sotează până când aceasta devine aurie. Adaugă pasta de usturoi și ghimbir și amestecă 45 de secunde. Toarnă piureul de roșii și amestecul Tikka Masala.

 

Adu la fierbere. Dă focul mic apoi lasă sosul să fiarbă înăbușit 12 minute. Dacă sosul se îngroașă prea tare, adaugă apă. În acest timp, șterge ciupercile cu un șervețel de hârtie. Amestecă ciupercile cu piperul, turmericul, pudra de chili și iaurtul și pune de-o parte.

 

Încinge o tigaie și adaugă ulei. După ce s-a încins, adaugă ciupercile și ardeiul gras. Frige la foc mediu până devin aurii.

Când sosul este gata, adaugă ciupercile sotate și ardeii. Gătește la foc mediu 3 minute, apoi oprește focul și amestecă smântâna. Ornează cu pătrunjel tocat.

 





Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.