Manakeesh 

Mirodenii:

2 linguri de Miere
1 linguriță de Sare
4 lingurițe de amestec Zatar


Alte ingrediente:

 

  • 1 lingură de zahăr
  • 1 cană de apă caldă
  • 2 lingurițe de drojdie uscată
  • 3 căni de făină
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • 1/2 linguriță de zeamă de lămâie
 

Dizolvă mierea în apă caldă într-un bol. Presară drojdia deasupra și amestecă până când se dizolvă. Lasă să stea 5 minute până când se dezvoltă un strat de spumă la suprafață. Într-un castron mare, combină făina și sarea. Fă o gaură în mijloc și tornă uleiul de măsline și amestecul cu drojdia. Amestecă până la încorporarea totală a făinii.


Pe o suprafață presărată cu făină, frământă coca 15 minute până devine elastică. Formează o bilă din cocă și pune-o într-un castron bine uns cu ulei. Acoperă cu un prosop umed și lasă să crească într-un loc cald, până la dublarea volumului (aprox. 1 ½ ore)

 

Cu o oră înainte de coacere, preîncălzește cuptorul cu pietrele de pizza înăuntru la 250˚C. Rulează 6 cercuri egale de cocă. Între timp, într-un bol mic pentru amestecat mixează amestecul Zatar cu ulei de măsline și suc de lămâie. Tornă amestecul în părți egale pe fiecare din lipii și întinde-l pe suprafața acestora. Coace 8-10 minute.

 

Se servesc calde.






Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.