Prăjitură Nemțească cu Portocale

Mirodenii:

2 lingurițe de Coajă de Portocală

1/4 linguriță de Sare


Alte ingrediente:

1/2 cană zahăr
3 ouă, separate
1¼ căni de făină de ovăz, cernută
1¼ căni de făină de orez brun, cernută
4 lingurițe de praf de copt
3/4 cană de suc de portocale
150 g unt


Bate bine untul pentru a încorpora aer, adăugând treptat zahăr. Adaugă prin batere, unul câte unul gălbenușurile de ou.

Cerne făinurile, praful de copt și sarea, împreună. Adaugă componentele uscate în crema de unt alternând cu jumătate de cană de apă. Bate bine. Adaugă extractul.

 

Într-un castron extrem de curat (îl poți freca înainte cu oțet) bate albușurile spumă. Toarnă-le în crema de mai devreme. Toarnă crema în două tăvi de chec, unse. Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C jumătate de oră.

 

Cînd prăjitura s-a răcit, presară coajă de portocală rasă și nucă de cocos proaspăt rasă.





Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.