Mini Plăcinte cu Porc

Mirodenii:

un vârf de cuțit de Piper Negru, zdrobit
un vârf de cuțit de Nucșoară proaspăt rasă
1 Păstaie de Vanilie
1 linguriță Sare

12 frunze mici de Salvie


Alte ingrediente:

200 g cârnați de porc
10 g stafide aurii, tocate
2 lingurițe de leuștean
2 mere verzi, curățate, fără cotor, tăiate cubulețe
50 g zahăr caster (zahăr tos măcinat fin)
2 lingurițe de oțet de cidru
75 g untură
2 lingurițe apă clocotită
150 g făină
ulei vegetal, pentru frigere

 

Preîncălzește cuptorul la 170˚C. Pentru umplutură, amestecă toate ingredientele într-un castron și pune deoparte.

 

Pentru sosul chutney de mere, pune toate ingredientele într-o cratiță și coace 5-10 minute. Ia de pe foc și lasă la răcit. Pentru a face coca, pune făina și sarea într-un castron mare apoi adaugă untura și frămână până mixtura seamănă cu niște cocoloașe.

 

Adaugă apa clocotită și amestecă bine, apoi pune deoparte pentru a se răci ușor. Frământă coca până devine moale apoi întinde-o și acoperă cu ea o tavă de brioșe cu 6 poziții. Pune umplutura în găuri și dă la cuptor 15 minute. Scoate plăcintele din cuptor și după ce s-au răcit puțin acoperă-le cu sos chutney.

 

Pentru garnisire, încinge uleiul în tigaie și frige 10 secunde frunzele de salvie. Scote-le din tigaie cu o spumieră, apoi uscă-le pe șervete de hârtie. Înfige în fiecare plăcintă câte 2 frunze.





 

 





Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.