Piper Verde 20g din India/Indonezia

Piper Verde 20g din India/Indonezia

Cu un miros plăcut piperul verde te avertizează când este prezent! Este imposibil să nu-i cunoşti gustul şi aroma de la prima degustare. 

10,99 lei
Prin cumpărarea acestui produs se acordă până la 21 puncte de loialitate. Coșul dumneavoastră va totaliza 21 puncte care poate/pot fi schimbat(e) într-un cupon de 0,53 lei.


Alte denumiri: Pepper, Green Pepper, Peppercorns.


Este piperul recoltat mai devreme. Boabele necoapte sunt conservate prin murare sau supuse procesului freeze-dry, care presupune înghețarea rapidă și uscarea în vid.

 

Datorită faptului că este recoltat înainte de a se coace, iuțeala nu atinge cotele ei maxime, fiind chiar blândă. Cu toate astea, alături de piperul negru este cel mai aromat tip de piper.

 

Piperul verde trebuie adăugat în general bucatelor mai delicate, în cazul cărora iuțeala puternică a piperului negru nu este indicată. Mai este folosit cu precădere în  bucătăria occidentală, la prepararea muștarului sau a sosurilor pentru grătar și friptură. Dar este deosebit de gustos și in felurile preparate prin metoda stir-fry sau în curry-urile thailandeze.

 

Piperul îşi are originile pe Coasta Malabar şi a crescut în regiunile tropicale din toată lumea.

 

Să nu crezi că acesta trebuie să fie neapărat negru… Din contră! Este disponibil în mai multe culori și sortimente, fiecare dintre ele având personalități ușor diferite, toate indispensabile în bucătărie. În funcție de perioada în care este cules și de metodele de preparare, piperul poate fi negru, alb, sau verde.

 

Piperul măcinat poate fi utilizat pentru frecarea cărnurilor înainte de preparare şi este adesea folosit pentru murături şi marinate. Poate că vei fi surprins, dar gustul puternic de piper acompaniază de minune căpşunile foarte dulci. Este bine să ştii şi că piperul conţine un ulei care ajută la stimularea digestiei cărnurilor şi a altor preparate bogate în proteine.

 

Fă cunoștință cu toate tipurile de piper înainte să te dedici unuia dintre ele. Fiecare are povestea lui, metodele lui de preparare și compatibilități culinare specifice.

 

Cantitate / linguriță (5 ml): 1,5 g verde uscat.

 

Cantitate recomandată (pentru 500 gr):

 

  • Carne roșie: 2 lingurițe boabe (10 ml)
  • Carne albă: 1½ linguriță boabe (7 ml)
  • Vegetale: 1 linguriță boabe (5 ml)
  • Carbohidrați: 3/4 linguriță boabe (4 ml)


Mirodenii compatibile: aproape toate ierburile şi condimentele culinare, însă are o afinitate specială pentru Ienibahar, Busuioc, Chimen, Cardamom, Cicoare, Chili, Scorţişoară, Cuişoare, Coriandru, Chimion, Frunze de Curry, Fenicul, Usturoi, Ghimbir, Oregano, Paprika, Pătrunjel, Rozmarin, Salvie, Cimbru, Savory, Turmeric.


Potrivit pentru: Carne roşie, Carne de pasăre, Pateuri, Vânat, Carne de porc şi de raţă, Sosuri albe.

Scrieți-vă părerea

Piper Verde 20g din India/Indonezia

Piper Verde 20g din India/Indonezia

Cu un miros plăcut piperul verde te avertizează când este prezent! Este imposibil să nu-i cunoşti gustul şi aroma de la prima degustare. 

Scrieți-vă părerea


Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.