Piper Sichuan 20g din China

Piper Sichuan 20g din China

Chinezul Sichuan este un bucătăraş iscusit. Aroma lui uşor mentolată a devenit un brand. Carnea de peşte şi legumele preparate cu el, ies garantat din anonimat. 

Produs indisponibil!
Ia legătura cu un specialist dacă vrei să afli când produsul revine pe stoc.Prin cumpărarea acestui produs se acordă până la 24 puncte de loialitate. Coșul dumneavoastră va totaliza 24 puncte care poate/pot fi schimbat(e) într-un cupon de 0,60 lei.


Piperul Sichuan nu face parte din familia piperului, așa cum ai crede. Este de fapt coaja uscată a fructelor unui copac din familia Zanthoxylum, fiind deosebit de apreciat în bucătăria chineză, dar și de mulți dintre medicii din zonă.

 

Cu toate că nu poate fi numit cu adevărat „iute”, acesta are o aromă ușor „înțepătoare”, care aduce ulterior o ușoară stare de amorțeală. Iar asta îl face indispensabil preparatelor de „tip Sichuan”.

 

Piperul Sichuan are un miros puternic, care poate fi ușor asemănat cu cel de lămâie, având ușoare nuanțe lemnoase.


Piperul îşi are originile pe Coasta Malabar şi a crescut în regiunile tropicale din toată lumea.

 

Să nu crezi că acesta trebuie să fie neaparat negru… Din contră! Este disponibil în mai multe culori și sortimente, fiecare dintre ele având personalități ușor diferite, toate indispensabile în bucătărie.

 

În funcție de perioada în care este cules și modalitățile de preparare, piperul poate fi negru, alb, verde sau roz. Tuturor acestor „variațiuni” care provin din aceeași plantă li se mai alătură însă și alte tipuri de piper, printre care și piperul Sichuan.

 

Piperul măcinat poate fi utilizat pentru frecarea cărnurilor înainte de preparare şi este adesea folosit pentru murături şi marinate. Poate că vei fi surprins, dar gustul puternic de piper acompaniază de minune căpşunile foarte dulci. Este bine să ştii şi că piperul conţine un ulei care ajută la stimularea digestiei cărnurilor şi a altor preparate bogate în proteine.

 

Fă cunoștință cu toate tipurile de piper înainte să te dedici unuia dintre ele. Fiecare are povestea lui, metodele lui de preparare și compatibilități culinare specifice.

 

Compatibil cu aproape toate ierburile şi condimentele culinare, însă are o afinitate specială pentru: Ienibahar, Busuioc, Chimen, Cardamom, Cicoare, Chili, Scorţişoară, Cuişoare, Coriandru, Chimion, Frunze de Curry, Fenicul, Usturoi, Ghimbir, Oregano, Paprika, Pătrunjel, Rozmarin, Salvie, Cimbru, Savory, Turmeric.

 

Potrivit pentru: Bucătăria asiatică, Carne, Peşte şi Legume.

Scrieți-vă părerea

Piper Sichuan 20g din China

Piper Sichuan 20g din China

Chinezul Sichuan este un bucătăraş iscusit. Aroma lui uşor mentolată a devenit un brand. Carnea de peşte şi legumele preparate cu el, ies garantat din anonimat. 

Scrieți-vă părerea


Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.