Piper Roz 20g din Brazilia

Piper Roz 20g din Brazilia

Un dulce de piper! Gustos şi aromat, merge bine în compania salatelor iar deserturile sunt vrăjite de farmecul lui. 

14,04 lei
Prin cumpărarea acestui produs se acordă până la 28 puncte de loialitate. Coșul dumneavoastră va totaliza 28 puncte care poate/pot fi schimbat(e) într-un cupon de 0,70 lei.


Acest produs este disponibil și în magazinul tău Mega Image. Află mai multe detalii aici.


Alte denumiri: Pepper, Pink Pepper, Peppercorn, Christmas Berry, Baies Roses de Bourbon.

 

Deși asemănătoare la aromă cu Piperul Negru, boabele de Piper Roz sunt fructele produse de doi arbuști înrudiți cu cajuul și fisticul, nativi din Brazilia și Peru - Schinus Terebinthifolius și Schinus Molle.

 

Este mai mult aromat decât iute, servind mai degrabă ca decorațiune decât ca asezonant. Totuși, în compania altor mirodenii poate căpăta o aromă subtilă și elegantă, în general fiind preferat alături de preparate din pește și legume.

 

Să nu crezi că piperul trebuie să fie neapărat negru… Din contră! Este disponibil în mai multe culori și sortimente, fiecare dintre ele având personalități ușor diferite, toate indispensabile în bucătărie.

 

În funcție de perioada în care este cules și modalitățile de preparare, piperul poate fi negru, alb sau verde. Acestor „variațiuni” care provin din aceeași plantă li se mai alătură însă și alte tipuri de piper, printre care piperul Roz și Piperul Sichuan.

 

Piperul Roz măcinat poate fi utilizat pentru frecarea cărnurilor înainte de preparare şi este adesea folosit pentru murături şi marinate. Poate că vei fi surprins, dar gustul puternic de piper acompaniază de minune căpşunile foarte dulci. Este bine să ştii şi că Piperul Roz conţine un ulei care ajută la stimularea digestiei cărnurilor şi a altor preparate bogate în proteine.

 

Fă cunoștință cu toate tipurile de piper înainte să te dedici complet unuia dintre ele. Fiecare are povestea sa, metodele sale de preparare și compatibilități culinare specifice.

 

Cantitate/ linguriță (5 ml): 6 g piper roz uscat.

 

Cantitate recomandată (pentru 500 gr):

 

  •  Carne roșie: 2 lingurițe boabe (10 ml)
  •  Carne albă: 1½ linguriță boabe (7 ml)
  •  Vegetale: 1 linguriță boabe (5 ml)
  •  Carbohidrați: 3/4 linguriță boabe (4 ml)

 

Mirodenii compatibile: aproape toate ierburile şi condimentele culinare, însă are o afinitate specială pentru Ienibahar, Busuioc, Chimen, Cardamom, Cicoare, Chili, Scorţişoară, Cuişoare, Coriandru, Chimion, Frunze de Curry, Fenicul, Usturoi, Ghimbir, Oregano, Paprika, Pătrunjel, Rozmarin, Salvie, Cimbru, Savory, Turmeric.

 

Potrivit pentru: dressing-uri pentru salate, brânzeturi, fructe de mare, carne de pasăre, sosuri albe, murături.

Scrieți-vă părerea

Piper Roz 20g din Brazilia

Piper Roz 20g din Brazilia

Un dulce de piper! Gustos şi aromat, merge bine în compania salatelor iar deserturile sunt vrăjite de farmecul lui. 

Scrieți-vă părerea


Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.