Piper Alb Fairtrade 20g din Sri Lanka

Piper Alb Fairtrade 20g din Sri Lanka

Piperaşul acesta este deosebit. Pe lângă aroma lui puternică şi inconfundabilă, mai vine şi culoarea diferită dar şi felul în care a fost procesat. Ce să mai zicem de aroma pe care o prind mâncărurile tale când îl foloseşti! Di-vi-nă! 

12,31 lei




Prin cumpărarea acestui produs se acordă până la 24 puncte de loialitate. Coșul dumneavoastră va totaliza 24 puncte care poate/pot fi schimbat(e) într-un cupon de 0,60 lei.


Alte denumiri: Pepper, Green Pepper, Black Pepper, White Pepper, Pink Pepper, Peppercorns.

 

Se obține prin lăsarea fructelor la înmuiat sub o apă curgătoare, coaja fiind îndepărtată manual, prin frecare. Odată decojit, acest piper devine alb. În ceea ce privește gustul, are o nuanță mai blândă, ușor dulceagă, dar este şi mai puţin aromat.


Este indicat pentru preparatele pal colorate, în care prezenţa piperului negru ar afecta aspectul. Este ideal pentru sosuri albe și salate, putând fi adăugat și în mâncăruri pentru ajustarea gustului într-un ultim moment. Astfel, piperul alb reușește să accentueze iuțeala fără să modifice aromele deja existente.

 

Piperul îşi are originile pe Coasta Malabar şi a crescut în regiunile tropicale din toată lumea.

 

Să nu crezi că acesta trebuie să fie neapărat negru… Din contră! Este disponibil în mai multe culori și sortimente, fiecare dintre ele având personalități ușor diferite, toate indispensabile în bucătărie.

 

În funcție de perioada în care este cules și modalitățile de preparare, piperul poate fi negru, alb, verde sau roz. Tuturor acestor „variațiuni” care provin din aceeași plantă li se mai alătură însă și alte tipuri de piperuri, printre care și piperul Sichuan.

 

Piperul măcinat poate fi utilizat pentru frecarea cărnurilor înainte de preparare şi este adesea folosit pentru murături şi marinate. Poate că vei fi surprins, dar gustul puternic de piper acompaniază de minune căpşunile foarte dulci. Este bine să ştii şi că piperul conţine un ulei care ajută la stimularea digestiei cărnurilor şi a altor preparate bogate în proteine.

 

Fă cunoștință cu toate tipurile de piper înainte să te dedici complet uneia dintre ele. Fiecare are povestea sa, metodele sale de preparare și compatibilități culinare specifice.

 

Cantitate/ linguriță (5 ml): 4,2 g alb boabe

 

Cantitate recomandată (pentru 500 gr):

  • Carne roșie: 2 lingurițe boabe (10 ml)
  • Carne albă: 1½ linguriță boabe (7 ml)
  • Vegetale: 1 linguriță boabe (5 ml)
  • Carbohidrați: 3/4 linguriță boabe (4 ml)

 

Compatibil cu: aproape toate ierburile şi condimentele culinare, însă are o afinitate specială pentru: Ienibahar, Busuioc, Chimen, Cardamom, Cicoare, Chili, Scorţişoară, Cuişoare, Coriandru, Chimion, Frunze de Curry, Fenicul, Usturoi, Ghimbir, Oregano, Paprika, Pătrunjel, Rozmarin, Salvie, Cimbru, Savory, Turmeric.

 

Potrivit pentru: Sosuri, Preparate din cărnuri, Supe şi Caserole.

Scrieți-vă părerea

Piper Alb Fairtrade 20g din Sri Lanka

Piper Alb Fairtrade 20g din Sri Lanka

Piperaşul acesta este deosebit. Pe lângă aroma lui puternică şi inconfundabilă, mai vine şi culoarea diferită dar şi felul în care a fost procesat. Ce să mai zicem de aroma pe care o prind mâncărurile tale când îl foloseşti! Di-vi-nă! 

Scrieți-vă părerea


Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.