Piper Negru Fairtrade 20g din Sri Lanka

Piper Negru Fairtrade 20g din Sri Lanka

Piperul Negru este atât de des întâlnit încât ți se pare că știi totul despre el. Ei bine, piperul nostru este de cea mai bună calitate și bineînțeles, intensitate!

11,28 lei
Prin cumpărarea acestui produs se acordă până la 22 puncte de loialitate. Coșul dumneavoastră va totaliza 22 puncte care poate/pot fi schimbat(e) într-un cupon de 0,55 lei.


Alte denumiri: Pepper, Green Pepper, Black Pepper, White Pepper, Pink Pepper, Peppercorns.

 

Piperul Negru se obține prin uscarea la soare timp de o săptămână a fructelor verzi, aproape de coacere.  Este cel mai popular tip de piper. Tocmai de aceea există foarte puține preparate care să nu se bucure de aroma lui puternică și ușor înțepătoare.

 

Atunci când folosești boabele întregi e bine să știi că acestea trebuie îndepărtate la sfârșitul procesului de preparare. Dacă este folosit piper măcinat, atunci trebuie adăugat în etapa finală a gătitului. Iar dacă ai o râșniță prin preajmă, folosește-o exact înainte să-l adaugi în mâncare și vei obține o aromă mult mai puternică.

 

Piperul îşi are originile pe Coasta Malabar şi a crescut în regiunile tropicale din toată lumea.

Să nu crezi că acesta trebuie să fie neapărat negru… Din contră! Este disponibil în mai multe culori și sortimente, fiecare dintre ele având personalități ușor diferite, toate indispensabile în bucătărie.

 

În funcție de perioada în care este cules și modalitățile de preparare, piperul poate fi negru, alb sau verde.

 

Piperul măcinat poate fi utilizat pentru frecarea cărnurilor înainte de preparare şi este adesea folosit pentru murături şi marinate.

 

Poate că vei fi surprins, dar gustul puternic de piper acompaniază de minune căpşunile foarte dulci. Este bine să ştii şi că piperul conţine un ulei care ajută la stimularea digestiei cărnurilor şi a altor preparate bogate în proteine.

 

Fă cunoștință cu toate tipurile de piper înainte să te dedici complet uneia dintre ele. Fiecare are povestea sa, metodele sale de preparare și compatibilități culinare specifice.

 

Cantitate/ linguriță (5 ml): 3,8 g negru boabe.

 

Cantitate recomandată (pentru 500 gr):

 

  • Carne roșie: 2 lingurițe boabe (10 ml)
  • Carne albă: 1½ linguriță boabe (7 ml)
  • Vegetale: 1 linguriță boabe (5 ml)
  • Carbohidrați: 3/4 linguriță boabe (4 ml)


Compatibil cu: aproape toate ierburile şi condimentele culinare, însă are o afinitate specială pentru: Ienibahar, Busuioc, Chimen, Cardamom, Cicoare, Chili, Scorţişoară, Cuişoare, Coriandru, Chimion, Frunze de Curry, Frunze de Lime, Coajă de Lamâie, Fenicul, Usturoi, Ghimbir, Oregano, Paprika, Pătrunjel, Rozmarin, Salvie, Cimbru, Savory, Turmeric.


Potrivit pentru: Carne, Vânat, Pește, Plăcinte, Paste, Legume, Salate, Tocănițe, Supe, Sosuri, Fructe de Mare puternic aromate şi preparate din ouă.

Scrieți-vă părerea

Piper Negru Fairtrade 20g din Sri Lanka

Piper Negru Fairtrade 20g din Sri Lanka

Piperul Negru este atât de des întâlnit încât ți se pare că știi totul despre el. Ei bine, piperul nostru este de cea mai bună calitate și bineînțeles, intensitate!

Scrieți-vă părerea


Veștile importante trebuie aflate repede! Abonează-te la Newsletter-ul nostru și te ținem la curent cu cele mai noi oferte.